"Zes op de tien gemeenten hebben een generatiepact en het aandeel werknemers jonger dan 35 jaar bij gemeenten was in 2019 15 procent, veel lager dan in de beroepsbevolking (37 procent)." Deze uitkomst komt uit de Personeelsmonitor Gemeenten 2019 van A&O fonds Gemeenten.

Minder werken, minder werkdruk, meer rust, balans en vitaliteit. Het Generatiepact maakt oudere ambtenaren overwegend fitter, energieker en gemotiveerder, blijkt uit onderzoek van de Open Universiteit en Hanzehogeschool Groningen: ‘Het Generatiepact voldoet grotendeels of zelfs boven verwachting.’

Deze onderzoeken tonen aan dat een generatiepact (of sociaal plan) bij steeds meer overheidswerkgevers gemeengoed zijn of worden. Daarnaast zien wij steeds vaker maatwerk en individuele beëindigingsregelingen voorbij komen, ook bij oudere medewerkers. Maar bent u ook bekend met de fiscale gevolgen en risico’s van dergelijke regelingen?

Door de fiscaliteit in een vroegtijdig stadium te betrekken bij de (uitwerking van) dergelijke regelingen, kan in veel gevallen een zogenoemde regeling voor vervroegde uittreding (RVU) en een onzuivere pensioenaanspraak worden voorkomen. Een RVU betekent voor u als werkgever een extra eindheffing van 52% en een onzuivere pensioenaanspraak ledit ertoe dat het opgebouwde pensioen op dat moment in de heffing moet worden betrokken. Wij helpen u graag om (vroegtijdig) fiscale haken en ogen te onderkennen en samen met u op te lossen.

Actueel