Overstappen van een big4 kantoor naar een niche fiscaal adviesbureau zoals Fiscaliade is een hele verandering… 

“Ik wilde meer bezig zijn met de vakinhoudelijke kant en het adviseren van klanten en wat minder met de randzaken. Bij een big-4 kantoor speelt de interne politiek een grotere rol. Zeker als je wat verder komt op de hiërarchische ladder. Een iets plattere organisatiestructuur past beter bij mij. Dan kan ik ook veel meer focussen op wat ik echt leuk vind: de advisering richting klanten. Daarnaast spreekt me de publieke sector zeer aan. Je zit als adviseur vrij dicht op het openbaar bestuur. In elk advies moet je rekening houden met de politieke en publieke belangen die er spelen."

Klik hier om de rest van het gesprek met Arjan te lezen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

"De afwisseling van het werken voor grote en kleinere gemeenten en de diversiteit aan andere overheidsinstellingen spreekt me aan en vragen ieder andere vaardigheden. Omdat we altijd de beste kwaliteit tegen een scherp tarief nastreven, zie je dat er weinig verloop is in klanten. Dat maakt dat ik echt kan bouwen aan duurzame relaties, iets wat ik ontzettend belangrijk vind.

Het komt voor dat ik betrokken ben bij opdrachten waar echt forse bedragen in om gaan. Bijvoorbeeld bij  gemeenten met een groot grondbedrijf. In een periode van 10 jaar kunnen hier miljarden in omgaan. De fiscus kijkt daar uiteraard kritisch naar, het is een ingewikkelde tak van sport voor buitenstaanders en de belangen zijn groot. Een procent meer of minder levert zo een verschil op van miljoenen. Een superinteressant proces met veel verantwoordelijkheid. Dat vind ik uitdagend en daar word ik door geprikkeld. Zo werk ik graag!”

Klik hier om het vervolg van het interview met Dido te lezen. 

Wat was voor jou de reden om over te stappen van een big4 kantoor naar Fiscaliade?

“Heel in het kort: meer tijd voor vakinhoudelijke werkzaamheden in plaats van allerlei zaken eromheen, zoals interne overleggen en positionering. Eigenlijk meer tijd voor wat ik belangrijk vind in mijn werk, zoals veel contact met klanten bij hen op locatie en continue ontwikkeling, zowel op inhoud als in de meer praktische kant van advisering. Daarnaast vind ik het meewerken aan en verder brengen van ons bedrijf heel gaaf! Ook past de plattere organisatiestructuur beter bij mij, in plaats van de partnerstructuur zoals die er is bij big4-kantoren.”

Klik hier om verder te lezen. 

Hoe ziet Fiscaliade er over 5 jaar uit? 

“Dan hoop ik dat wij de nr. 1 belastingadviseurs zijn voor de publieke sector. Dat iedereen weet; Fiscaliade, die moet je hebben voor fiscale advisering! We zijn dan gegroeid naar zo’n vijf adviseurs per belastingmiddel en in totaal met zo’n 15-20 professionals die zich focussen op de overheid. Maar, nog wel steeds met hetzelfde teamgevoel en de gezamenlijke manier van werken. Wie we zijn mag niet veranderen door de groei van het bedrijf. Dat wil ik absoluut behouden!“

Klik hier om de rest van het interview met Nikita te lezen. 

Actueel