Mobiel menu openen
 • Team 1

 • Team 2

 • Team 3

 • Team 4

MVO

MVO-beleid Fiscaliade

Bij Fiscaliade werken zeer ervaren en bevlogen fiscale experts die hun werkervaring hebben opgedaan bij de ‘Public tax sector’ afdeling bij een of meer van de big-4 kantoren en daar ook corporate responsibility-activiteiten hebben verricht, bijvoorbeeld als bestuurslid in het MVO-bestuur. Vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid (hierna: MVO) zetten wij onze fiscale expertise in voor overheidsorganisaties tegen een maatschappelijk aanvaardbaar tarief. Wij zijn ons ten zeerste bewust van het feit dat overheden worden gefinancierd met publiek geld en we trachten hier dan ook te allen tijde rekening mee houden.

Al sinds de oprichting van Fiscaliade zijn wij bezig om MVO-doelstellingen te realiseren. Als relatief klein kantoor streven wij ernaar een zo beperkt mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Dat doen we vanuit de gedachte dat wij deze mooie wereld ook voor de toekomstige generaties in stand willen houden en dat verbetering naar onze mening juist begint bij de kleine stappen die een ieder hierin kan zetten.

 

HOE WE DAT DOEN?

 • Bij Fiscaliade stimuleren we bijvoorbeeld het werken op locatie bij onze klanten en het thuiswerken. Vrijdag is onze kantoordag, waarvoor wij een flexibele kantoorruimte huren, zodat we gebruik maken van reeds bestaande kantoorpanden en geen ruimtes leeg hebben staan of onbenut laten. Datzelfde geldt voor onze werkzaamheden, workshops, opleidingen en trainingen, deze worden zoveel mogelijk georganiseerd op plekken waarbij zo min mogelijk reisbewegingen gemaakt hoeven te worden. Dat kan zijn bij klanten, maar ook op centraal gekozen locaties die zeer goed met het openbaar vervoer bereikbaar zijn.
 • Bij Fiscaliade carpoolen we waar mogelijk en wordt elektrisch rijden gestimuleerd.
 • Binnen onze organisatie werken wij uitsluitend digitaal en printen de medewerkers geen documenten, met uitzondering van situaties waarin onze klanten daarom vragen.
 • Minimaal een keer per jaar gaan we met zijn allen op pad om ons als vrijwilliger in te zetten voor een maatschappelijk doel.
 • Ook kiezen wij voor duurzaamheid als het gaat om representatieve uitgaven voor het bedrijf.
 • Al jaren investeren wij in kennisontwikkeling bij de jeugd door het geven van onbetaalde gastcolleges en fiscale lessen op hoge scholen en universiteiten.
 • Niet alleen in ons werk, maar ook privé zijn wij allemaal op onze eigen manier met duurzaamheid bezig. Zo hebben veel collega’s in hun studententijd een aantal jaren als vrijwilliger gewerkt in de belastingwinkel, ter ondersteuning van minder bedeelden bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en voor hulp bij toeslagen.
 • Tevens geven wij maandelijks giften aan goede doelen en sponsoren wij via kinderorganisaties een aantal kinderen in derde wereldlanden.
 • We vinden het allemaal heel normaal om ouderen in onze woonomgeving met financiële vragen te helpen en verlenen incidenteel belangeloos fiscale ondersteuning aan landelijke en lokale goede doelen.

Niet alleen in ons werk, maar ook privé zijn wij allemaal op onze eigen manier met duurzaamheid en leveren wij op onze eigen manier een bijdrage aan de maatschappij. Zo hebben de meeste collega’s hebben in hun studententijd een aantal jaren als vrijwilliger gewerkt in de belastingwinkel, ter ondersteuning van minder bedeelden bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting en voor hulp bij toeslagen. Een betere wereld, begin bij jezelf: