Mobiel menu openen
  • Team 1

  • Team 2

  • Team 3

  • Team 4

Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Fiscaliade, een in publieke instellingen gespecialiseerd fiscaal adviesbureau. Wij werken met name voor provincies en gemeenten en hebben ijzersterke referenties van G4 tot kleine gemeenten, van G20 tot provincies. Wij bieden ondersteuning aan op het gebied van btw/bcf, loonheffingen en op het gebied van vennootschapsbelasting. Wij werken met 7 enthousiaste professionals gezamenlijk aan het adviseren, ontzorgen, oplossen van fiscale vraagstukken, het meedenken als sparring partner en het fiscaal in control brengen van uw organisatie. Fiscaliteit is geen standaard product maar maatwerk per organisatie. Wilt u met ons in gesprek wat het beste bij u zou passen?

Graag stellen wij onze aanspreekpunten aan u voor.

 

Nikita Brameijer

Ik ben Nikita Brameijer en ben een fiscalist gespecialiseerd in de btw en het btw-compensatiefonds bij gemeenten, provinciën en publieke overheidslichamen.

Na meerdere jaren te hebben gewerkt bij PWC en in dienst te zijn geweest bij de provincie Flevoland als fiscalist, ben ik mijn eigen adviesbureau begonnen. Op deze wijze kan ik gemeenten laagdrempelig en efficiënt helpen met hun fiscale zaken. Met mijn opgebouwde expertise op het gebied van btw bij gemeenten, provinciën en publieke overheidslichamen, kan ik uw organisatie (kosten)efficiënt helpen. Dit zonder ellenlange memo's en adviezen maar gewoon door uw medewerkers binnen de organisatie te helpen met hun vragen. Door samen met en voor uw medewerkers hun vragen te behandelen, draag ik ook graag bij aan het kennisniveau binnen uw organisatie op het gebied van btw. De invulling van mijn werkzaamheden zijn sterk gericht op een goede fiscale borging en het verbeteren van de interne fiscale beheersing. In dit kader ondersteun ik op dit moment 2 grote provincies en gemeenten binnen de G20 bij het uitwerken en verbeteren van hun tax control framework. 

Nikita is te bereiken via 06 - 219 34 361 en 088 - 374 55 01  en nikita.brameijer@fiscaliade.nl

 

Dido Westrik

Ik ben Dido Westrik en ben een fiscalist gespecialiseerd in de vennootschapsbelastingplicht voor overheden en fiscale analyses omtrent grondbedrijven. 

Na een periode te hebben gewerkt bij Deloitte ben ik toegetreden tot Fiscaliade. Dit vanuit de wens om dicht bij de overheidsinstelling te kunnen adviseren en te ondersteunen. Ik wil graag feitelijk ondersteuning bieden binnen uw organisatie en ben geen fiscalist op afstand. Graag werk ik binnen uw organisatie om de drempel voor uw collega's zo laag mogelijk te houden om de fiscale positie te verbeteren. Ik draag zorg voor de ondersteuning van veel gemeenten met de implementatie van de vennootschapsbelasting en heb een specialisatie in het gemeentelijk grondbedrijf. In dat kader ben ik betrokken bij het landelijke proces voor de gemeentelijke grondbedrijven (gericht op oplossingen voor onredelijke uitkomsten voor het gemeentelijk grondbedrijf) en ben ik initiator van het gemeentelijke overleg van belaste grondbedrijven. Op dit moment ondersteun ik meerdere provincies en gemeenten, waarvan voornamelijk gemeenten binnen de G20. Hierbij speelt het gemeentelijke grondbedrijf vaak een grote rol en heb ik direct contact met planeconomen. 

Dido is te bereiken via 06 - 11 87 23 50 en 088 - 374 55 02 en dido.westrik@fiscaliade.nl

 

Remco Bosma 

Ik ben Remco Bosma, specialist loonheffingen voor overheden met tevens een bedrijfskundige achtergrond.  

Voor mijn toetreding tot Fiscaliade per 1 januari 2017, ben ik een kleine 10 jaar werkzaam geweest bij Deloitte en een middelgroot belastingadvieskantoor. In deze periode heb ik ruime ervaring opgedaan op het gebied van de loonheffingen (loonbelasting en sociale verzekeringen) in onder andere de publieke sector.

Op dit moment ondersteun en adviseer ik meerdere (grote) gemeenten en provincies op het gebied van de loonheffingen, horizontaal toezicht en het opbouwen van een tax control framework. In de praktijk zie ik op dit moment veel vraagstukken voorbij komen omtrent de implementatie, optimalisatie en evaluatie van de werkkostenregeling (WKR), herstructureringen, inhuur van derden, (bestel)auto’s, premies werknemersverzekeringen en fiscale gevolgen van cao’s en arbeidsvoorwaardenregelingen.

Mijn drijfveer is de vaak complexe wet- en regelgeving praktisch toepasbaar maken en deze borgen binnen uw organisatie. Van theorie naar praktijk! Daarnaast sta ik voor samenwerking en maatwerkoplossingen. Hebt u vragen, neem dan gerust contact met mij op. Ik ontzorg en adviseer u graag!

Remco is te bereiken via 06 – 41 20 35 92 en 088 - 374 55 04 en remco.bosma@fiscaliade.nl

 

Marian Roberti

Ik ben Marian Roberti, fiscalist gespecialiseerd in de vennootschapsbelastingplicht voor overheden. 

Na circa 7 jaren te hebben gewerkt bij PWC en bij Deloitte - met specialismen vennootschapsbelasting en loonheffingen - vond ik het tijd voor een nieuwe stap en ben ik in februari 2018 toegetreden als vennoot tot Fiscaliade.

Met mijn opgedane kennis en ervaring help ik met name Provincies en Gemeenten op een praktische en toegankelijke manier op het gebied van de vennootschapsbelasting en de (bredere) fiscale functie.

Dit doe ik door het geven van op de praktijk toegespitste adviezen, waarbij vaak ook de daadwerkelijke implementatie van een advies en de implementatie in (financiële) systemen van de organisatie onderdeel uitmaken van het adviestraject. In breder verband richt ik mij op het verhogen en verbeteren van de fiscale functie van organisaties. Hierbij speelt ook het verzorgen van kennisoverdracht bij organisaties een belangrijke rol, onder meer door middel van het geven van (op die praktijk gebaseerde) inhouse trainingen en presentaties.

In mijn werk vind ik het erg belangrijk dat de organisatie echt wordt ‘meegenomen’ in een adviestraject. Hierdoor breng ik niet puur een technisch advies uit, maar past dit ook in een groter geheel (cultuur/mensen, inrichting in de administratie) zodat een degelijke en
efficiënte fiscale beheersing wordt opgebouwd en/of kan worden behouden.

Marian is te bereiken via 06 – 51 24 24 78 en 088 – 374 55 03 en marian.roberti@fiscaliade.nl

 

Marjon van Ginhoven

Ik ben Marjon van Ginhoven, fiscalist gespecialiseerd in loonheffingen en de Wet
Normering Topinkomens (WNT) met een focus op overheden en de publieke sector. 

Al ruim 22 jaar ben ik werkzaam als specialist loonheffingen. Hiervan heb ik in totaal 16 jaar als adviseur bij Big-4 kantoren gewerkt en 8 jaar als beleidsmedewerker op het Ministerie van Financiën. Graag zet ik mijn brede kennis en ervaring in om uw organisatie verder te helpen met het oplossen van uw technische vraagstukken en het uitvoeren van procesmatige verbetertrajecten die de loonheffingen en WNT raken. Mijn kracht zit in het maken van de koppeling tussen theorie en praktijk. Dat doe ik graag op praktische wijze in samenwerking met de medewerkers van uw organisatie. Ik ben een creatieve aanjager die het beste uit de kennis van uw organisatie wil halen door het bedenken van gerichte maatwerkoplossingen.

Tijdens mijn advisering zoek ik naar oplossingen binnen de kaders van wet- en regelgeving die passen binnen uw organisatie. Hierbij vind ik het belangrijk dat mijn advieswerkzaamheden bijdragen aan het onderhouden en verhogen van het kennisniveau van uw medewerkers. Een passend maatwerkproces, het overbrengen van kennis en creatieve oplossingen zorgen voor de borging van de fiscaliteit en het verbeteren van de interne fiscale beheersing binnen uw organisatie. Ik kijk er naar uit om samen met u aan de slag te gaan!

Marjon is te bereiken via 06 – 82 01 21 50 en 088 - 374 55 08 en marjon.van.ginhoven@fiscaliade.nl

 

Killian Westrik

Ik ben Killian Westrik en ben een breed inzetbare fiscaal adviseur gespecialiseerd in overheden.

Na actief te zijn geweest als docent economie in het middelbaar onderwijs en als financieel adviseur bij een gemeente ben ik gaan werken bij Fiscaliade. Binnen de gemeente heb ik onder andere ervaring opgedaan in financiële advisering en control op politiek gevoelige projecten zoals stadhuis- en zwembadrenovaties. Tevens heb ik projecten geïnitieerd over cultuurvraagstukken, intervisie en coaching. Tijdens mijn werk bij Fiscaliade heb ik veel ervaring opgedaan met vraagstukken op het gebied van vennootschapsbelasting en btw die langskomen bij de invulling van een financieel-fiscale functie bij een overheidsinstelling.

Ik ben een breed inzetbare fiscalist met een sterk analytisch en wiskundig vermogen. Mijn kracht ligt in overzicht creëren en het zien van verbanden. Ik zie het als uitdaging mensen het verhaal achter de cijfers te laten begrijpen en te helpen met vraagstukken. Naast het inhoudelijk advies vind ik het minstens zo belangrijk de inhoud goed over te kunnen brengen. Op dit moment ondersteun ik diverse overheden met het invullen van een financieel-fiscale functie. Tevens verricht ik veel werkzaamheden op het gebied van de vennootschapsbelastingplicht van grondbedrijven.